Новини

Лазерно изрязване или CNC рязане на MDF, плексиглас, PVC и други

11.01.2019 г.
Лазерно изрязване или CNC рязане на MDF, плексиглас, PVC и други
   Изрязването, гравирането и фрезоването  от  дърво, шперплат, ПВЦ, MDF и други материали  на произволни форми , декоративни пана, декоративни надписи и букви, фрезоване на детайли, врати и всякакви подобни дизайнерски решения се изпълняват чрез лазер /лазерно изрязване / или чрез CNC/ЦНЦ фреза - механично рязане.

  И двата метода на рязане/гравиране и фрезоване сe отличават с голяма точност на рязане, с  висока устойчивост на износване и на практика имат неограничени възможности от изработка на сложни форми и дизайни.
 
   Каква е разликата между лазерното рязане и гравиране и CNC/ЦНЦ ?  
 
Лазерно рязане и гравиране

   Лазерно изрязване и гравиране  се предлага  основно в случайте на  рязане на следните  материали  – плексиглас, хартия, кожа, МДФ до 12 мм, ABS, Шперплати или подобни с дебелина до 12 мм,  а при специализираните лазери, може да се режат и метали.

  При лазерното рязане и гравиране се използва лъч, който прогаря материала, което променя цвета при дървесните материали и те придобиват тъмен цвят.

 Лазерно изрязаните детайли, фигури от дърво, MDF и др. дървени материали не се нуждаят от допълнителна обработка – получава се чист сряз.

  При рязане на букви с лазер, надписи, детайли от плексиглас се получава прозрачна страница, като стъкло.

  Лазерното гравиране е подходящо за персонализирани текстове, брандиране, персонални написи на подаръци, декоративни букви, декоративни фигури, изработка на бижута, hand made продукти и др.

Лазерното рязане и гравиране е подходящо както за серийни, така  и за единични бройки и индивидуални решения.

CNC фреза - рязане и фрезоване

  CNC фрезата може да реже – Плексиглас  и всякакви акрилни плоскости  с дебелина от 2 до 30 мм и по-вече, ПДЧ, PVC,  МДФ  30 мм и по-дебел, дърво, еталбонд, композитни материали,  OSB, шперплат, ABS,  HPL,  стъклотекстолит, пенокартон, поликарбонат, месинг – до 3 мм, алуминий – до 3мм  и всички производни на горепосочените материали.

  При рязането и фрезоването на дърво, MDF, ПДЧ, шперплат и други дървесни материали посредством CNC фреза материалите не се прогарят и запазват цвета си непроменен.

  При рязането на детайли, букви, надписи и форми от прозрачен плексиглас чрез CNC фреза се получават матирани ръбове.

  При рязането на детайли, декоративни пана със сложни форми от дърво, MDF, шперплат със CNC фреза се налага допълнителна обработка, например  шкурене.

  Чрез CNC фрезата може да се фрезоват различни линии и детайли в дълбочина върху дърво, MDF, ПДЧ за интериорни пана, дървени вратички, декорации на мебели и др.  като цвета на материала се запазва.

  Детайли, букви, надписи от ПВЦ материали се режат със CNC фреза, тъй като при рязането им с лазерен лъч се стопяват и отделят отровни газове.

Чрез CNC фрезата могат да се изрязват детайли с фаски и скосявания.

  CNC фрезата дава възможност за изключително прецизно рязане в кратки срокове на серийни детайли и серийни поръчки от всякакъв тип. Декоративни пана, надписи, стелажи, подложки, врати, плотове за маси и много други.

  CNC фрезата намира огромно приложение при изпълнение на интериорни проекти и решения.

  Качеството на продуктите изрязани чрез CNC зависи както от самата машина, така и от уменията на оператора.
 

Ние разполагаме с лазерен гравир /рязане на неметали/  с размер 1600/900 мм

CNC фреза с размери 1250/2500 мм


  В зависимост от нуждите на нашите клиенти , материалите и изделията, които трябва да се изрежат можем да предложиме най-подходящият вариант за изпълнение.

И за двата вида рязане е необходим цифров файл, по който изделията се режат.

  Част от продуктите, които сме изпълнили за клиенти,,  както и идеи къде намират приложение CNC и лазерното рязане може да разгледате в нашата Галерия

  Най-новото ни направление и приложение на услугите за рязане и гравиране са изработката на Декоративни пана, преградни стени, решетки в интериора, част от които може да видите тук

  За допълнителна информация относно услугите CNC рязане и лазерно рязане може да се свържете с нас на тел 0888 940 889, 0888 200 526
 
  Всички текстове и снимки на изпълнени обекти  в сайта са авторски и са обект на авторско право, собственост на istarneon.com. Цялото съдържание е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс. Копирането на текстове и снимки и използването им без писмено разрешение на автора е напълно забранено!