Рутерно рязане файлове

Посредством CNC фрезата режем и фрезоваме  детайли с различна сложност ,  декоративни решетки,  преградни пана, пана за стена, рекламни надписи, фигури, лога за ресторанти, магазини,  бар, хотел.

  CNC FREZA USLUGI

    CNC център /3 D фреза/ е машина с цифрово управление , която чете цифрови файлове и ги възпроизвежда в прецизни 2D и 3D продукти от различни материали като дърво, пластмаси и алуминий и мн. други.

  

CNC услуги - Цена & Файлове

    Цената за CNC рязане се определя, като към софтуера на CNC машината се изпраща подходящ файл /dxf, dwg, ai, eps, cdr/ и се  прави  симулация на рязането. По този начин се изчислява дължината на среза или времето на рязане или фрезоване в зависимост от дебелината и твърдостта на материала, както и от сложността на детайлите. Ако има разпробиване на повече отвори с различен диаметър и смяна на инструмент се удължава времето за рязане на CNC.

  В зависимост от използваните инструменти и скоростта на рязне се определя качеството на рязане, съответно и цената.

 Поставянето и калибрирането  на материал на CNC фрезата така наречената подготовка се калкулира на лист /парче материал – 15 лв на парче/ лист независимо от големината.

 В случай, че Вашите детайли се събират на лист или по-голямо парче ще се калкулира еднократна цена от 15 лв, в случай че доставите накроен на парчета материал ще калкулираме 15 лв за подготовка за всяко парче материал качен и подготвен на фрезата. 

  При рязане със CNC се използва фрезер, който има различна дебелина.
 Със CNC не можем да изрежем прав ъгъл, всички ъгли ще имат известно закръгление в зависимост от дебелината на материала и съответният подходящ  фрезер.

Детайли с прав ъгъл можем да изрежем лазерно с дебелина на материалите до 6 -8 мм /без метали/
Всеки материал в зависимост от вида и дебелината му се изрязва с различен фрезер.
Колкото по-дебел е материала, съответно се увеличава и диаметъра /закръглението/ на фрезера.

 CNC файлове - изисквания

  За да изрежем, фрезоваме, гравираме или произведем продукт на ЦНЦ фрезата е необходимо да предоставите компютърно създаден файл. По снимка и предоставен шаблон не можем да изрежем желаната от Вас форма .
  • Файла за CNC рязане трябва да е в някой от следните формати DWG, DXF /версия до 2010/ , EPS, AI и PDF във 2D - една равнина.
  • Файлът за CNC рязане, фрезоване  или гравиране трябва да е съобразен с размера на машината 1250/2500 мм, като се оставят по 5 см резерв от всички страни.
  • CNC файла трябва да е в Мащаб 1/1
  • Всички линии във файла трябва да са polyline - линиите трябва  да са свързани и да не са дублирани
  • Във файла /при dvg, dxf форматите/ трябва да има само 1 слой
  • Между всички детайли трябва да има отстояние. В зависимост от дебелината на материала то варира ~ 10 мм
  • Във файла за ценообразуване е необходимо да има само чертеж без размери и допълнителна информация. Допълнителната информация може да бъде изпратена в pdf файл
  • В случайте, когато материала се предоставя от клиента - трябва да има мин. 5 см резерв от всички страни.  Т.е ако искате да бъде изрязан детайл с размери 110/50 см, материала трябва да е ~120/60 см.
  • Материала за CNC не трябва да е разкроен на парчета в случай, че детайлите могат да бъдат изрязани от 1 лист.  
  • Слагането, настройването и свалянето на парчета материал на машината, вместо 1 цял лист е допълнителна работа, което оскъпява крайното изделие.
    В някои случаи може ние да изработиме дизайна на исканото от Вас изделие срещу допълнително заплащане.

  В случай, че в подадените файлове за рязане не са изпълнени гореописаните условия се начислява допълнителна цена за подготовка на файл.